Tips & inspirasjon

Ta vintersjekken på din garasjeport

Ingen garasjeporter er helt vedlikeholdsfrie og vinterstid kan de bli ekstra påvirket av kaldere vær og snøfall. Det fører til at porten noen ganger ikke vil gå helt ned og returnerer.

Det er lett å glemme at din garasjeport gjerne trenger litt mer tilsyn på denne tiden av året. For at porten din skal være en god investering og vare i mange år bør du passe på å følge anbefalingene for jevnlig vedlikehold og sjekk.

Les også artikkelen Slik vedlikeholder du garasjeporten

Her er noen tips til hvordan du kan sjekke porten din selv dersom den trenger litt enkel service.

Smøring

Når garasjeporten bråker unormalt mye er det på tide å smøre bevegelige deler som hengsler, hjul, skinner og fjærer. Alle bevegelige deler bør smøres minst en gang i året, gjerne før vinteren virkelig setter inn. Spesialt viktig er det å smøre fjærene da disse ofte blir glemt. Et godt tips er å bruke sprayfett/ smøring på boks.

Sjekk vaier

Sjekk om vaierne er hele og ikke har begynt å flise. Har vaierne begynt å flise, må disse byttes så raskt som mulig. Hvis vaieren ryker kan dette føre til at fjærene eller porten faller ned og skader bil eller andre gjenstander i garasjen. Enda verre er det hvis personer kommer til skade.

Sjekk fjærer

Alle typer fjæringer bør sjekkes. Her er noen tegn som også kan indikere at fjæringen trenger tilsyn:

Hvis du frigjør porten fra åpneren med frikoblingen kan du sjekke hvordan den er å åpne manuelt.

Hold snøen borte fra garasjeporten

Når det slutter å snø er det viktig å fjerne snøen fra garasjeåpningen. Snø som ligger rundt garasjeporten over natten kan raskt fryse over til is. Dette gjør det vanskelig å åpne og lukke garasjeporten og kan i verste fall skade selve portbladet.

Portåpner

Nye og moderne portåpnere har innebygd sikkerhetsfunksjon som gjør at den returnerer hvis den treffer gulvet i garasjen raskere en forhåndsinnstillingen. Om vinteren kan telehiv og snø påvirke endeposisjonen til åpneren og det kan være lurt å kjøre opplæringsprogrammet eller endrer lukkeposisjonen på nytt.

Ønsker du hjelp med din garasjeport?

Snekker’n er har egne montører som kan hjelpe deg med å ta stilling til punktene over hvis du ikke ønsker å gjøre det selv. Vi tilbyr komplett service på din garasjeport inkludert kontroll, justering og smøring av både port og motor.

Ta kontakt med oss eller send forespørsel  her hvis du ønsker service!

Trenger du ny garasjeport, les vår artikkel 10 tips til deg som skal ha ny garasjeport eller Hörmann artikkel 5 tips ved kjøp av ny port

Ved kjøp og montasje av Hörmann garasjeport gjennom Snekkern kan du få tegnet vedlikeholdsavtale som gjør deg sikkert på nødvendig vedlikehold blir foretatt jevnlig.

Scroll to Top